illustration design

Yanice Dogger | 24.10.1991 | Almelo | The Netherlands

2013 | Bachelor of Design (illustration design), ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Zwolle

Al van kleins af aan waren potloden mijn beste vriendjes. Het was dan ook een logische stap om na mijn middelbare school te gaan studeren aan de kunstacademie. Dit heb ik gedaan aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. Vier fantastische jaren waarin ik erg veel heb geleerd, vooral over mezelf.

Op de academie kwam sterk naar voren hoe belangrijk ik gelijke mensenrechten vind. Een leven zonder angst is voor velen helaas niet vanzelfsprekend. Angst voor elkaar, een vijand of de overheid. Het houd me bezig hoe mensen gemanipuleerd worden door hogere machten of bijvoorbeeld het nieuws. Slachtoffers van machtsmisbruik en oorlog worden vaak niet of verkeerd begrepen. Ik wil zorgeloze mensen die in een oorlogvrij land wonen laten zien dat het leven niet overal zo rooskleurig is. We kunnen niet kiezen waar we geboren worden.

Hoe we als mensen met elkaar om gaan komt deels voort uit de normen en waarden die we leren als kind. Daarom probeer ik in mijn illustraties en verhalen voor kinderen altijd een leerzame boodschap mee te geven, net zoals in de sprookjes van vroeger.

Illustreren doe ik altijd met heel veel aandacht en liefde. Mijn favoriete materialen zijn grafietpotloden, kleurpotloden, verf en zwarte inkt. Naast mijn illustraties maak ik ook portretten, kaartjes en muurschilderingen in opdracht.Find me on Instagram!

Spent almost all of my spare time on Alice in Wonderland this month, finished everything one day before the actual deadline for the first time in my life. 😂

Een foto die is geplaatst door Yanice 🐋 (@yanize) op

Zwolle 🏤

Een foto die is geplaatst door Yanice 🐋 (@yanize) op

Snuggling with cows voucher for my moms birthday 💕🐄✨

Een foto die is geplaatst door Yanice 🐋 (@yanize) op